Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΤΟΠΟΣ

Καλωσορίσατε στον τόπο μας. Στη Λάγκα. Η Λάγκα είναι ένα χωριό χωμένο μέσα στο δάσος, στους πρόποδες των Οντρίων και ταυτόχρονα του Γράμμου, σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο, στην Καστοριά. Σε όλους εσάς που παρακολουθείτε συστηματικά ή όχι τα τεκτενόμενα του χωριού μας, σας εύχομαι καλή περιήγηση. Το blog αυτό είναι καθαρά λαογραφικό και περιγραφικό τόσο της σύγχρονης όσο και της παλιάς ζωής της Λάγκας. Γιατί δεν πρέπει να χαθούν οι παραδόσεις και η ιστορία μας. Χωρίς αυτά, χωρίς να γνωρίζουμε την κληρονομιά μας, δεν μπορούμε να υπάρχουμε σαν ξεχωριστοί άνθρωποι, σαν συγχωριανοί και πηγαίνοντας πιο μακριά, ακόμα και σαν έθνος.
Καλωσορίσατε λοιπόν και ελάτε να κάνουμε βόλτα μαζί στη Λάγκα του πριν και του τώρα...

Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

Δεκαπενταύγουστος 2020

Χρόνια πολλά φίλοι μου! Η Μεγαλόχαρη να οδηγεί τα βήματά μας και να προστατεύει όλο τον κόσμο καθώς είναι η πιο γλυκιά μητέρα, με τη μεγαλύτερη αγκαλιά. 
Στη Λάγκα σήμερα η μέρα άρχισε ζεστή και όμορφη για την γιορτή Της. Δεν θα παραλείπαμε ποτέ να πάρουμε την ευλογία της στον Ιερό ναό του βράχου που είναι αφιερωμένος στην Χάρη Της.



Κι επειδή η μέρα το ζήτησε, μια βόλτα το Κρυονέρι ήταν παραπάνω από απαραίτητη. Και δεν είχαμε άδικο. Η ψυχή μας γέμισε χρώματα, ηρεμία και νερά τρεχούμενα!


Δροσιστικός ο ήχος και μόνο στο άκουσμά του.

Και μια μικρή βόλτα αποκάλυψε τις ομορφιές του.















Το ταλαιπωρημένο παπούτσι δείχνει το μέγεθος της μπαρμπούτας Τεράστια!




Και μετά ένα γιορτινό γεύμα με συγγενείς και φίλους, καθίσαμε επιτέλους να ξεκουραστούμε και να καταστρώσουμε το πρόγραμμα της βόλτας το απογευματινό. Αλλά, λογαριάσαμε χωρίς τον ξενοδόχο. Άρχισε μια καταιγίδα, με τόσο χαλάζι, που έπεσε η θερμοκρασία περίπου 10 βαθμούς!



Δροσιστήκαμε όμως!
Καλή συνέχεια του καλοκαιριού φίλοι μου!

1 σχόλιο:

  1. Χρόνια σου πολλά Μαρία! Να είσαι πάντα καλά! Σ’ ευχαριστούμε που μέσα από τις όμορφες φωτογραφίες σου μας δίνεις μια μικρή γεύση από τον τόπο μας εμάς που ζούμε μακριά και τον νοσταλγούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή