Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΤΟΠΟΣ

Καλωσορίσατε στον τόπο μας. Στη Λάγκα. Η Λάγκα είναι ένα χωριό χωμένο μέσα στο δάσος, στους πρόποδες των Οντρίων και ταυτόχρονα του Γράμμου, σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο, στην Καστοριά. Σε όλους εσάς που παρακολουθείτε συστηματικά ή όχι τα τεκτενόμενα του χωριού μας, σας εύχομαι καλή περιήγηση. Το blog αυτό είναι καθαρά λαογραφικό και περιγραφικό τόσο της σύγχρονης όσο και της παλιάς ζωής της Λάγκας. Γιατί δεν πρέπει να χαθούν οι παραδόσεις και η ιστορία μας. Χωρίς αυτά, χωρίς να γνωρίζουμε την κληρονομιά μας, δεν μπορούμε να υπάρχουμε σαν ξεχωριστοί άνθρωποι, σαν συγχωριανοί και πηγαίνοντας πιο μακριά, ακόμα και σαν έθνος.
Καλωσορίσατε λοιπόν και ελάτε να κάνουμε βόλτα μαζί στη Λάγκα του πριν και του τώρα...

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΣΤΗ ΛΑΓΚΑ

Καλημέρα φίλοι μου. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΧΡΟΝΙΑ ας μας περιμένει. Ας βάλουμε κι εμείς το χεράκι μας να την βοηθήσουμε σ' αυτό.
Πολύ όμορφη μέρα και η σημερινή στο χωριό. Παγωμένη μεν, υπέροχη δε.. Ευλογηθήκαμε στην πρώτη Θεία Λειτουργία του Νέου Έτους και σας στέλνουμε όλους τις ευλογίες αυτές. Η Λάγκα σας χαιρετά και σας περιμένει. Πάντα. Ωραιότερη από ποτέ.

Μπορείς ακόμα και ν' ακούσεις τον τραγανό ήχο του παγωμένου νερού.

Μπορείς ακόμα και ν' ακούσεις τον τραγανό ήχο του παγωμένου νερού.

Μπορείς ακόμα και ν' ακούσεις τον τραγανό ήχο του παγωμένου νερού.


Πιο καθάριο, πιο κρύο δε γίνεται. 

Πιο κρυστάλλινο δεν γίνεται.

16 άνθρωποι όλο κι όλο το σημερινό ποίμνιο, αλλά σας θυμηθήκαμε όλους. Ευλογείται εδώ και η βασιλόπιτα της εκκλησίας. ευλογημένη η Νέα χρονιά!Στους απανταχού Λαγκιώτες.

Τυχερός της χρονιάς αφού κέρδισε το φλουρί ο ψάλτης!. Πάντα μεγάλη τύχη να σε κυνηγάει! 


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ θεία να χαίρεσαι τ' όνομά σου! 

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Και ο πρώτος καφές της χρονιάς, με ευχές ν' ακούγονται από παντού.Η παγωνιά μεγάλη, αλλά η ζωή γεννιέται. Μικρά κουτάβια σαν μπαλίτσες έκαναν την εμφάνισή τους κι αυτά στον παγωμένο ήλιο. 


Η γούρνα είναι καλυμμένη από πάγο και απλώς αφήνει ένα μικρό ρυάκι για το νερό.

Εγώ να μην άφηνα τα ίχνη μου στο χιόνι; 

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΓΚΙΩΤΕΣ ΕΥΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ 2017! ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου