Καλημέρα φίλοι μου. Σήμερα θα σας παρουσιάσω το παραδοσιακό φαγητό των Λαγκιωτών για την ημέρα της 25ης Μαρτίου. Φυσικά ήταν και είναι ακόμα, ο παστός μπακαλιάρος Αλλά όχι τηγανητός σε κουρκούτι όπως τον γνωρίζουμε εμείς οι νεότεροι. Αλλιώς. Ψητός στο φούρνο, στη μασίνα, με ρύζι. Με ξένισε, η αλήθεια είναι, όταν το πρωτοάκουσα και το πρωτοαντίκρισα, αλλά για κάποιο λόγο μου άρεσε κιόλας. Η γεύση του μπακαλιάρου με το ρύζι τελικά ταιριάζουν και είναι άκρως χορταστικό το φαγητό.
Και επειδή είναι η αυστηρή νηστεία της Σαρακοστής, και δεν επιτρέπεται από την θρησκεία μας τίποτα αρτημένο, οι μοναδικές παραχωρήσεις που κάνει είναι για τις άγιες ημέρες του Ευαγγελισμού και της Κυριακής των Βαΐων. Επιτρέπεται η κατανάλωση ψαριού. Έτσι, δημιουργήθηκε αυτή η συνταγή να καλύψει τις ανάγκες των Λαγκιωτών εκείνες τις ημέρες. Και φυσικά το ψάρι θα ήταν παστός μπακαλιάρος. Τι άλλο θα μπορούσε να ήταν; Αλλά δεν είχε σημασία. Το αποτέλεσμα αποζημίωνε και με το παραπάνω. Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου