Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΤΟΠΟΣ

Καλωσορίσατε στον τόπο μας. Στη Λάγκα. Η Λάγκα είναι ένα χωριό χωμένο μέσα στο δάσος, στους πρόποδες των Οντρίων και ταυτόχρονα του Γράμμου, σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο, στην Καστοριά. Σε όλους εσάς που παρακολουθείτε συστηματικά ή όχι τα τεκτενόμενα του χωριού μας, σας εύχομαι καλή περιήγηση. Το blog αυτό είναι καθαρά λαογραφικό και περιγραφικό τόσο της σύγχρονης όσο και της παλιάς ζωής της Λάγκας. Γιατί δεν πρέπει να χαθούν οι παραδόσεις και η ιστορία μας. Χωρίς αυτά, χωρίς να γνωρίζουμε την κληρονομιά μας, δεν μπορούμε να υπάρχουμε σαν ξεχωριστοί άνθρωποι, σαν συγχωριανοί και πηγαίνοντας πιο μακριά, ακόμα και σαν έθνος.
Καλωσορίσατε λοιπόν και ελάτε να κάνουμε βόλτα μαζί στη Λάγκα του πριν και του τώρα...

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΛΑΓΚΑ 2019

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 σήμερα και στη Λάγκα κόψαμε την βασιλόπιτά μας! Στο Καφενείο του Συλλόγου, κατάμεστο από κόσμο και σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, ευχηθήκαμε να έχουμε μια χρονιά γεμάτη χαρά και ευτυχία! 
Σε μια μέρα που θύμιζε άνοιξη, οι Λαγκιώτες ανέβηκαν στο χωριό για να βρεθούν όλοι μαζί για να ανταλλάξουν ευχές και νέα του χειμώνα. μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Πάνος Κεπαπτσόγλου, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Αναστάσιος Ξανθόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Στέργιος Φιλιάδης,και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ανδρέας Βιτούλας, Αφροδίτη Μπελονάκη και Αλέξανδρος Καράτζιος. Αφού ο ιερέας του χωριού ευλόγησε την βασιλόπιτα μας, ο δήμαρχος απυήθυνε χαιρετισμό και ευχές για μια καλύτερη και πιο χαρούμενη χρονιά. Τυχερός της χρονιάς, αφού βρήκε το φλουρί, είναι ο κ. Θωμάς Ζησόπουλος, μέλος του Δ/Σ του Συνδέσμου.















Από όλους εμάς, σε όλους εσάς: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου