Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΤΟΠΟΣ

Καλωσορίσατε στον τόπο μας. Στη Λάγκα. Η Λάγκα είναι ένα χωριό χωμένο μέσα στο δάσος, στους πρόποδες των Οντρίων και ταυτόχρονα του Γράμμου, σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο, στην Καστοριά. Σε όλους εσάς που παρακολουθείτε συστηματικά ή όχι τα τεκτενόμενα του χωριού μας, σας εύχομαι καλή περιήγηση. Το blog αυτό είναι καθαρά λαογραφικό και περιγραφικό τόσο της σύγχρονης όσο και της παλιάς ζωής της Λάγκας. Γιατί δεν πρέπει να χαθούν οι παραδόσεις και η ιστορία μας. Χωρίς αυτά, χωρίς να γνωρίζουμε την κληρονομιά μας, δεν μπορούμε να υπάρχουμε σαν ξεχωριστοί άνθρωποι, σαν συγχωριανοί και πηγαίνοντας πιο μακριά, ακόμα και σαν έθνος.
Καλωσορίσατε λοιπόν και ελάτε να κάνουμε βόλτα μαζί στη Λάγκα του πριν και του τώρα...

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2018

Καλημέρα φίλοι μου. Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 σήμερα και συγκεντρωθήκαμε στη Λάγκα για να κόψουμε την βασιλόπιτά μας γι' άλλη μια χρονιά. Καλή Χρονιά σε όλους τους Λαγκιώτες, όλους σας θυμηθήκαμε σήμερα, όλους που δεν μπορέσατε να παρευρεθείτε εδώ μαζί μας, και του χρόνου να είμαστε πάλι εδώ, όλοι μαζί, να γιορτάζουμε τον ερχομό μιας νέας ελπιδοφόρας και ευτυχισμένης χρονιάς.

Ξεκινήσαμε με βροχή. Πολλή βροχή, που φούσκωσε το ποτάμι.

Μετά τον εκκλησιασμό μας, μαζευτήκαμε στο καφενείο.

                                      

Τυχερή της χρονιάς, η αντιπρόεδρος του Συλλογου, κ.Δήμητρα Μιχαλοπούλου! Καλή χρονιά!
Χρόνια πολλά από όλους σε όλους εσάς που δεν ήσασταν μαζί μας. Φίλοι μας και του χρόνου πάλι όλοι μαζί και ακόμα περισσότεροι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου