Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΤΟΠΟΣ

Καλωσορίσατε στον τόπο μας. Στη Λάγκα. Η Λάγκα είναι ένα χωριό χωμένο μέσα στο δάσος, στους πρόποδες των Οντρίων και ταυτόχρονα του Γράμμου, σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο, στην Καστοριά. Σε όλους εσάς που παρακολουθείτε συστηματικά ή όχι τα τεκτενόμενα του χωριού μας, σας εύχομαι καλή περιήγηση. Το blog αυτό είναι καθαρά λαογραφικό και περιγραφικό τόσο της σύγχρονης όσο και της παλιάς ζωής της Λάγκας. Γιατί δεν πρέπει να χαθούν οι παραδόσεις και η ιστορία μας. Χωρίς αυτά, χωρίς να γνωρίζουμε την κληρονομιά μας, δεν μπορούμε να υπάρχουμε σαν ξεχωριστοί άνθρωποι, σαν συγχωριανοί και πηγαίνοντας πιο μακριά, ακόμα και σαν έθνος.
Καλωσορίσατε λοιπόν και ελάτε να κάνουμε βόλτα μαζί στη Λάγκα του πριν και του τώρα...

Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΛΙΜΝΗΣ ΒΡΑΧΟΥ

Καλησπέρα φίλοι μου. Ελπίζω και αυτήν την εβδομάδα να σας βρίσκω όλους καλά. Με μιας εβδομάδας καθυστέρηση θα σας δείξω σήμερα φωτογραφίες από το εσμό πλέον που υπάρχει στα μέρη μας από την προηγούμενη χρονιά: τους κολυμβητικούς αγώνες της λίμνης του Βράχου. Είναι πολύ όμορφη εκδήλωση, που φέτος επεκτάθηκε ακόμα περισσότερο. Παράλληλα με την κολύμβηση υπήρχαν και αγώνες πεζοπορίας και ποδηλασίας. Εγώ έχω μόνο φωτογραφίες της κολύμβησης, αλλά δεν πειράζει. Είναι πολύ κατατοπιστικές από μόνες τους για το κλίμα που επικρατούσε. Μακάρι να την παρακολουθούμε την εκδήλωση για πολλά- πολλά χρόνια. Δείτε τι κατέγραψα:

Προθερμαίνονται οι αθλητές.


Δόθηκε το σύνθημα και ξεκίνησαν το γύρο της λίμνης.


Το νερό της είναι τόσο πολύ καθαρό, που σού 'ρχεται να σκύψεις και πιεις, να δροσιστείς από την κάψα του καλοκαιρινού ήλιου.

Παρέστησαν και οι αρχές του τόπου να τιμήσουν την προσπάθεια αυτή των διοργανωτών ακι των αθλητών.καταφθάνει και ο πρώτος νικητής.Οι συμμετέχοντες γιορτάζουν το γεγονός. Δεν έχει καμία σημασία αν τερμάτισαν πρώτοι ή όχι.

Το γεγονός αποθανατίστηκε σε μπλουζάκια που φορούσαν όλοι όσοι προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν στην ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Και φαίνεται να καταφθάνει ο μπαμπάς και η κόρη Ζαφειρίου- περήφανη συμμετοχή της Λάγκας στον αγώνα.
Καταχειροκροτήθηκαν από όλο τον κόσμο. Ευχαριστούμε που μας κάνατε περήφανους. και για το κουράγιο σας.

Φίλοι μου, το μόνο που μένει να ευχηθώ είναι "ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!'
Εις το επανιδείν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου