Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΤΟΠΟΣ

Καλωσορίσατε στον τόπο μας. Στη Λάγκα. Η Λάγκα είναι ένα χωριό χωμένο μέσα στο δάσος, στους πρόποδες των Οντρίων και ταυτόχρονα του Γράμμου, σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο, στην Καστοριά. Σε όλους εσάς που παρακολουθείτε συστηματικά ή όχι τα τεκτενόμενα του χωριού μας, σας εύχομαι καλή περιήγηση. Το blog αυτό είναι καθαρά λαογραφικό και περιγραφικό τόσο της σύγχρονης όσο και της παλιάς ζωής της Λάγκας. Γιατί δεν πρέπει να χαθούν οι παραδόσεις και η ιστορία μας. Χωρίς αυτά, χωρίς να γνωρίζουμε την κληρονομιά μας, δεν μπορούμε να υπάρχουμε σαν ξεχωριστοί άνθρωποι, σαν συγχωριανοί και πηγαίνοντας πιο μακριά, ακόμα και σαν έθνος.
Καλωσορίσατε λοιπόν και ελάτε να κάνουμε βόλτα μαζί στη Λάγκα του πριν και του τώρα...

Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Καλημέρα φίλοι μου.Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενη γι' αυτό που θα σας ανακοινώσω. Εδώ και δύο εβδομάδες περίπου, στο Δέντρο του Λάγουρη, δίπλα στο κιόσκι αποκτήσαμε μια βρυσούλα. Είναι μια πανέμορφη χτιστή βρύση από κόκκινη πέτρα, που φαίνεται λες και ξεπήδησε μέσα από το σκληρό λισβάρι, με απόλυτο και μοναδικό σκοπό να ξεδιψάει τον κάθε περιηγητή. Δείτε ακριβώς τι εννοώ:Πανέμορφη δεν είναι; Και να σκεφτεί κανείς ότι την έφτιαξε μόνος του ένας άνθρωπος και μόνο. Και όταν λέω την έφτιαξε, εννοώ ότι συνέλαβε την ιδέα, μάζεψε την πέτρες από τον τόπο που διαμένει, τις έφερε, και έχτισε την βρύση. Μόνος του, μετέφερε το νερό που υπήρχε λίγο παρακάτω, και ορίστε το αποτέλεσμα. Δεν είναι πολύ όμορφη; Συμφωνείτε;

Εγώ λοιπόν, ως πρόεδρος και κάτοικος του χωριού, θεωρώ καθήκον μου να ευχαριστήσω τον κ. Ευριπίδη Ριζόπουλο που με αυτήν του την πράξη ομόρφυνε παραπάνω την είσοδο του χωριού μας. Σας ευχαριστούμε για όλον τον κόπο και τον ζήλο που δείξατε γι' αυτό το μικρό, αλλά τόσο μεγάλο έργο σ' αυτήν την ιστορική γωνιά του χωριού μας. Να είστε καλά, και να είστε σίγουρος ότι θα σας θυμόμαστε κάθε φορά που διψασμένοι θα πίνουμε από το νερό της βρύσης που τόσο ανιδιοτελώς μας προσφέρατε. 
Είθε η πράξη σας να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση ώστε και άλλοι συγχωριανοί μας να βάλουν από ένα λιθαράκι ώστε να συντηρηθεί και να ομορφύνει ακόμη περισσότερο το χωριό μας. Ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.  
Και πάλι ευχαριστούμε πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου