Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΤΟΠΟΣ

Καλωσορίσατε στον τόπο μας. Στη Λάγκα. Η Λάγκα είναι ένα χωριό χωμένο μέσα στο δάσος, στους πρόποδες των Οντρίων και ταυτόχρονα του Γράμμου, σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο, στην Καστοριά. Σε όλους εσάς που παρακολουθείτε συστηματικά ή όχι τα τεκτενόμενα του χωριού μας, σας εύχομαι καλή περιήγηση. Το blog αυτό είναι καθαρά λαογραφικό και περιγραφικό τόσο της σύγχρονης όσο και της παλιάς ζωής της Λάγκας. Γιατί δεν πρέπει να χαθούν οι παραδόσεις και η ιστορία μας. Χωρίς αυτά, χωρίς να γνωρίζουμε την κληρονομιά μας, δεν μπορούμε να υπάρχουμε σαν ξεχωριστοί άνθρωποι, σαν συγχωριανοί και πηγαίνοντας πιο μακριά, ακόμα και σαν έθνος.
Καλωσορίσατε λοιπόν και ελάτε να κάνουμε βόλτα μαζί στη Λάγκα του πριν και του τώρα...

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΣΗΜΕΡΑ

Καλησπέρα φίλοι μου. Παραμονή της Μικρής Αποκριάς σήμερα, και είναι το πρώτο Ψυχοσάββατο της θρησκείας μας. Είναι η ώρα να τιμήσουμε και να ευλογήσουμε τους κεκοιμημένους αγαπημένους μας που δεν υπάρχουν πια στη ζωή, και να δείξουμε ότι δεν τους ξεχνάμε ποτέ. Έτσι κάναμε και σήμερα στη Λάγκα. Είχαμε Θεία Λειτουργία στον Άι- Νικόλα, μοιράσαμε τα κόλυβα στην αυλή του, τελέσαμε τρισάγιο στο κοιμητήριο, και μοιραστήκαμε τον καθιερωμένο καφέ στο καφενείο. Οπότε, αν θέλετε, ελάτε να μοιραστούμε και τη σημερινή μέρα μαζί:





















Και στη συνέχεια, έρχεται η Μεγάλη Απόκρια φίλοι μου. Σας περιμένουμε για το άναμμα της Χαραμπουτζούνας και την φασολάδα της Καθαράς Δευτέρας. Μην το ξεχνάτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου