Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΤΟΠΟΣ

Καλωσορίσατε στον τόπο μας. Στη Λάγκα. Η Λάγκα είναι ένα χωριό χωμένο μέσα στο δάσος, στους πρόποδες των Οντρίων και ταυτόχρονα του Γράμμου, σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο, στην Καστοριά. Σε όλους εσάς που παρακολουθείτε συστηματικά ή όχι τα τεκτενόμενα του χωριού μας, σας εύχομαι καλή περιήγηση. Το blog αυτό είναι καθαρά λαογραφικό και περιγραφικό τόσο της σύγχρονης όσο και της παλιάς ζωής της Λάγκας. Γιατί δεν πρέπει να χαθούν οι παραδόσεις και η ιστορία μας. Χωρίς αυτά, χωρίς να γνωρίζουμε την κληρονομιά μας, δεν μπορούμε να υπάρχουμε σαν ξεχωριστοί άνθρωποι, σαν συγχωριανοί και πηγαίνοντας πιο μακριά, ακόμα και σαν έθνος.
Καλωσορίσατε λοιπόν και ελάτε να κάνουμε βόλτα μαζί στη Λάγκα του πριν και του τώρα...

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

ΑΙ- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΗ ΛΑΓΚΑ 2016

Καλησπέρα φίλοι μου. Εν μέσω έκτακτων δελτίων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων γιορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο χωριό μας. Η βροχή άρχισε να πέφτει πολύ νωρίς την Παρασκευή, την παραμονή της ημέρας των και συνεχίστηκε μέχρι αργά το πρωί κατά τον εκκλησιασμό. Αυτό δε μας πτόησε και το γλεντήσαμε με την ψυχή μας. Ήταν πολύ όμορφα και χαρήκαμε που παρόλη την κακοκαιρία ήρθε τόσος κόσμος. Καλό κλαρίνο, καλό φαγητό και κέφι!
Την επόμενη μέρα, λόγω της έντονης και συνεχιζόμενης κακοκαιρίας δεν εκκλησιαστήκαμε στο ξωκκλήσι στο δάσος, αλλά τιμήσαμε τους Αγίους στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του χωριού.
Δείτε την όμορφη γιορτή μας:
Βράδυ παραμονής.   Λάλησε το κλαρίνο μας.





















Πολύ όμορφη η βραδιά μας φίλοι μου.

Πολύ βροχή φίλοι μου, πολύ βροχή. Αλλά δε μας φοβίζει.

Έχουμε και πολύ ωραία ομάδα στο ψαλτήρι. Κάθε ηλικίας.

Το κόλλυβο για τους Αγίους.

3 πεντάρτοι ευλογήθηκαν σήμερα. Ο ένας ήταν υπέρ των απανταχού Λαγκιωτών. Να μας βοηθάει η Χάρις τους.

Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν...
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου