Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΤΟΠΟΣ

Καλωσορίσατε στον τόπο μας. Στη Λάγκα. Η Λάγκα είναι ένα χωριό χωμένο μέσα στο δάσος, στους πρόποδες των Οντρίων και ταυτόχρονα του Γράμμου, σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο, στην Καστοριά. Σε όλους εσάς που παρακολουθείτε συστηματικά ή όχι τα τεκτενόμενα του χωριού μας, σας εύχομαι καλή περιήγηση. Το blog αυτό είναι καθαρά λαογραφικό και περιγραφικό τόσο της σύγχρονης όσο και της παλιάς ζωής της Λάγκας. Γιατί δεν πρέπει να χαθούν οι παραδόσεις και η ιστορία μας. Χωρίς αυτά, χωρίς να γνωρίζουμε την κληρονομιά μας, δεν μπορούμε να υπάρχουμε σαν ξεχωριστοί άνθρωποι, σαν συγχωριανοί και πηγαίνοντας πιο μακριά, ακόμα και σαν έθνος.
Καλωσορίσατε λοιπόν και ελάτε να κάνουμε βόλτα μαζί στη Λάγκα του πριν και του τώρα...

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΗ ΛΑΓΚΑ

Καλησπέρα φίλοι μου. 5 Ιουνίου σήμερα και η διεθνής κοινότητα γιορτάζει το περιβάλλον. Η διατήρησή του και ακόμα περισσότερο η βελτίωσή του είναι υποχρέωση όλων μας, αν θέλουμε να έχουμε ένα υψηλότερο επίπεδο διαβίωσης, και κατά βάση αν θέλουμε να έχουμε ζωή.
Υπέροχη μέρα η σημερινή και συνδυάσαμε την όμορφη φύση με τον εκκλησιασμό μας στο ξωκλήσι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Βρεθήκαμε αρκετοί συγχωριανοί, που μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προβήκαμε σε δενδροφύτευση για να τιμήσουμε τη σημασία της ημέρας.Έτσι, δεν απολαύσαμε μόνο την ομορφιά σ' όλο της το μεγαλείο, που η λαγκιώτικη φύση μας προσφέρει απλόχερα, αλλά προσπαθήσαμε να τη βελτιώσουμε κιόλας. Τριαντάφυλλα και δενδρολίβανο στην αυλή, και όμορφες αριζόνες στον φράχτη του ναού θα στολίζουν από δω και πέρα όλη αυτήν την ομορφιά! Δείτε πως περάσαμε:
Ήμασταν αρκετοί τελικά!



Πολύ όμορφη μέρα. Ο ήλιος λάμπει μέσα απ' την πανάρχαια βελανιδιά στην είσοδο του ναού.

Μετά από ένα μικρό κέρασμα, αρχίζει η δενδροφύτευση.

Και η πρώτη τριανταφυλλιά γνώρισε το νέο της σπίτι.

Οι μεγαλύτεροι παρακολουθούν.



Όλοι με τη σειρά τους φυτεύουν και από ένα δεντράκι. Εδώ ένα μικρό δενδρολίβανο θα μοσχομυρίζει τις επισκέψεις μας στον Άγιο πλέον.


Και ήρθε η σειρά των αριζόνων. Θα ομορφύνει ο φράχτης της Εκκλησίας.


ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου