Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΤΟΠΟΣ

Καλωσορίσατε στον τόπο μας. Στη Λάγκα. Η Λάγκα είναι ένα χωριό χωμένο μέσα στο δάσος, στους πρόποδες των Οντρίων και ταυτόχρονα του Γράμμου, σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο, στην Καστοριά. Σε όλους εσάς που παρακολουθείτε συστηματικά ή όχι τα τεκτενόμενα του χωριού μας, σας εύχομαι καλή περιήγηση. Το blog αυτό είναι καθαρά λαογραφικό και περιγραφικό τόσο της σύγχρονης όσο και της παλιάς ζωής της Λάγκας. Γιατί δεν πρέπει να χαθούν οι παραδόσεις και η ιστορία μας. Χωρίς αυτά, χωρίς να γνωρίζουμε την κληρονομιά μας, δεν μπορούμε να υπάρχουμε σαν ξεχωριστοί άνθρωποι, σαν συγχωριανοί και πηγαίνοντας πιο μακριά, ακόμα και σαν έθνος.
Καλωσορίσατε λοιπόν και ελάτε να κάνουμε βόλτα μαζί στη Λάγκα του πριν και του τώρα...

Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 - ΣΤΗ ΛΑΓΚΑ

Καλησπέρα φίλοι μου. Μεγάλη μέρα η σημερινή για την χώρα μας. Αξιωθήκαμε σε μια ακόμα επέτειο της μεγάλης απάντησης του ΟΧΙ. Δεν δεχόμαστε κανέναν κατακτητή στον τόπο μας. Όποιος θέλει, μπορεί να έρθει, να φιλοξενηθεί και να περάσει όσο πιο όμορφα γίνεται. Αλλά κανείς δεν θα έρθει ποτέ αθέμιτα να πατήσει τα ιερά τούτα χώματα. Αυτό το μήνυμα ξαναθυμίσαμε σήμερα σε όποιον επιβουλεύεται την ελευθερία μας. Την δικιά μας και της Ελλάδας μας.
Η σεμνή γιορτούλα μας σήμερα αυτόν τον σκοπό είχε. Και ξεκινήσαμε:
Έχει την τιμητική της σήμερα! Ετοιμαζόμαστε.


 Ευτυχώς έχουμε και νιάτα που καμαρώνουν για το στεφάνι που κρατάν!

Και η μικρή μας πομπή ξεκίνησε μέσα στην βροχή.


 Ο γηραιότερος της συντροφιάς καταθέτει το στεφάνι με όλο το σεβασμό που απαιτεί η μέρα και η ώρα. ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΨΗ!


 Ο δρόμος της επιστροφής.

 Και το κέρασμα μας; το μπισκοτολούκουμο!

 Και λαγκίτες από τους εορτάζοντες των προηγούμενων ημερών!


 Οι απρόσμενοι επισκέπτες μας, του Ορειβατικού Συλλόγου ΕΠΟΣ ΦΥΛΗΣ, εξ Αθηνών διασκεδάζουν και τραγουδάν μαζί μας.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ! ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου