Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΤΟΠΟΣ

Καλωσορίσατε στον τόπο μας. Στη Λάγκα. Η Λάγκα είναι ένα χωριό χωμένο μέσα στο δάσος, στους πρόποδες των Οντρίων και ταυτόχρονα του Γράμμου, σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο, στην Καστοριά. Σε όλους εσάς που παρακολουθείτε συστηματικά ή όχι τα τεκτενόμενα του χωριού μας, σας εύχομαι καλή περιήγηση. Το blog αυτό είναι καθαρά λαογραφικό και περιγραφικό τόσο της σύγχρονης όσο και της παλιάς ζωής της Λάγκας. Γιατί δεν πρέπει να χαθούν οι παραδόσεις και η ιστορία μας. Χωρίς αυτά, χωρίς να γνωρίζουμε την κληρονομιά μας, δεν μπορούμε να υπάρχουμε σαν ξεχωριστοί άνθρωποι, σαν συγχωριανοί και πηγαίνοντας πιο μακριά, ακόμα και σαν έθνος.
Καλωσορίσατε λοιπόν και ελάτε να κάνουμε βόλτα μαζί στη Λάγκα του πριν και του τώρα...

Κυριακή 1 Απριλίου 2018

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018- ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΣΤΗ ΛΑΓΚΑ

Καλημέρα φίλοι μου. Η Βαϊοφόρος σήμερα και σηματοδοτήθηκε η έναρξη της Μεγάλης και φοβερής για την ανθρωπότητα Εβδομάδας των Παθών του Κυρίου μας. Στη Λάγκα βρεθήκαμε για μια ακόμη φορά τιμώντας την ανάμνηση της ημέρας που ο Κύριος μας μπήκε με επευφησμούς στα Ιεροσόλυμα μόνο για να Τον σταυρώσουν οι ίδιοι άνθρωποι λίγες μέρες μετά.
Βρεθήκαμε λοιπόν και ανανεώσαμε την συνάντηση μας τη Μ. Τετάρτη. Μην ξεχαστείτε, όλη τη Μ. Εβδομάδα θα έχουμε Θεία Λειτουργία. Θα σας περιμένουμε να βιώσουμε μαζί αυτές τις ημέρες.
Μεγάλοι και μικροί βρεθήκαμε μαζί:

Στη Λάγκα φαίνεται να έχει καλό καιρό. Το ουράνιο τόξο έχει εκεί την άκρη του.
Και φυσικά διαψευστήκαμε με τον χειρότερο τρόπο. Χιόνιζε. Κοκορόχιονο το λένε οι Λαγκιώτες. Παγωμένο χιόνι!




Ευλογούνται τα Βάγια.

























ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!




Και το Πάτερ Ημών από παιδικά χείλη. Πόσο πιο αγνό μπορεί να είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου