Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΤΟΠΟΣ

Καλωσορίσατε στον τόπο μας. Στη Λάγκα. Η Λάγκα είναι ένα χωριό χωμένο μέσα στο δάσος, στους πρόποδες των Οντρίων και ταυτόχρονα του Γράμμου, σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο, στην Καστοριά. Σε όλους εσάς που παρακολουθείτε συστηματικά ή όχι τα τεκτενόμενα του χωριού μας, σας εύχομαι καλή περιήγηση. Το blog αυτό είναι καθαρά λαογραφικό και περιγραφικό τόσο της σύγχρονης όσο και της παλιάς ζωής της Λάγκας. Γιατί δεν πρέπει να χαθούν οι παραδόσεις και η ιστορία μας. Χωρίς αυτά, χωρίς να γνωρίζουμε την κληρονομιά μας, δεν μπορούμε να υπάρχουμε σαν ξεχωριστοί άνθρωποι, σαν συγχωριανοί και πηγαίνοντας πιο μακριά, ακόμα και σαν έθνος.
Καλωσορίσατε λοιπόν και ελάτε να κάνουμε βόλτα μαζί στη Λάγκα του πριν και του τώρα...

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

ΕΘΝΙΚΙΣΤΕ,Σ ΑΝΤΑΡΤΕΣ, ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ, 1943- 1944- ΑΛ. ΔΑΓΚΑΣ- ΣΤ. ΚΑΜΑΡΟΥΔΗΣ.

 Το βιβλίο των κ. Αλεξάνδρου Δάγκα και Σταύρου Καμαρούδη, βασισμένο σε πολλές και διασταυρωμένες μαρτυρίες ρίχνει το φως της αλήθειας σε εσκεμμένα κρυφές πτυχές της ιστορίας μας και του πολύπαθου τόπου μας.

Η συνομωσία της Λάγκας και όλα τα παράπλευρα γεγονότα, καθώς και οι συνέπειες της, αναλύονται κάτω από το έμπειρο πρίσμα του κ. Δάγκα με ολοφάνερη την αμερόληπτη διάθεση, κερδίζοντας τον αναγνώστη από τις πρώτες γραμμές. Χωρίς διάθεση λογοτεχνίας ή φιλοσοφίας τα γεγονότα που εξιστορούνται εκ των έσω, δεν αφήνουν περιθώριο αμφισβήτησης.
Οι ηρωισμοί και τα λάθη των προγόνων μας είναι εκεί, στο παρελθόν. Δεν είμαστε υπεύθυνοι γι αυτά, αλλά είμαστε υπεύθυνοι να μην πράξουμε ανάλογα στη ζωή μας. Ας μάθουμε από την ιστορία.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό βιβλίο, στο οποίο ο συγγραφέας, έχοντας πλήρη επίγνωση της βαρύτητας της εξιστόρησης του, πρόσεξε και την παραμικρή λεπτομέρεια.
Για άλλη μια φορά ο τόπος μας στο προσκήνιο των ιστορικών γεγονότων, με αφηγητή τον κ. Αλέξανδρο Δάγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου