Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΤΟΠΟΣ

Καλωσορίσατε στον τόπο μας. Στη Λάγκα. Η Λάγκα είναι ένα χωριό χωμένο μέσα στο δάσος, στους πρόποδες των Οντρίων και ταυτόχρονα του Γράμμου, σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο, στην Καστοριά. Σε όλους εσάς που παρακολουθείτε συστηματικά ή όχι τα τεκτενόμενα του χωριού μας, σας εύχομαι καλή περιήγηση. Το blog αυτό είναι καθαρά λαογραφικό και περιγραφικό τόσο της σύγχρονης όσο και της παλιάς ζωής της Λάγκας. Γιατί δεν πρέπει να χαθούν οι παραδόσεις και η ιστορία μας. Χωρίς αυτά, χωρίς να γνωρίζουμε την κληρονομιά μας, δεν μπορούμε να υπάρχουμε σαν ξεχωριστοί άνθρωποι, σαν συγχωριανοί και πηγαίνοντας πιο μακριά, ακόμα και σαν έθνος.
Καλωσορίσατε λοιπόν και ελάτε να κάνουμε βόλτα μαζί στη Λάγκα του πριν και του τώρα...

Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΛΑΓΚΙΩΤΙΚΗ ΠΙΤΑ 2012!

Καλημέρα φίλοι μου. Χωρίς πολλά λόγια γιατί έχω εικόνες, θα δείξω πως περάσαμε στη φετινή γιορτή πίτας στη Λάγκα. Ήταν μια πολύ όμορφη φθινοπωρινή μέρα- ο καιρός επί τέλους μας έχανε το χατίρι- και ήταν ο καλύτερος τρόπος να αποχαιρετίσουμε το καλοκαίρι. Υπήρχε πληθώρα πίτας. Απ' όλα τα καλά είχαμε. Οι γυναίκες του χωριού έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στις πίτες που έφτιαξαν και απόλαυσε ο κόσμος. Ακόμη είχαμε τους φίλους μας από την Πτολεμαΐδα που μας συντροφεύουν σε κάθε γιορτή. Τους ευχαριστούμε που για άλλη μια φορά ήρθαν στο χωριό μας. Δείτε όμως πως περάσαμε από νωρίς το απόγευμα ως αργά το βράδυ:

Για όλους εσάς που δεν μπορέσατε να παρευρεθείτε, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το χρόνου. Πάντα με υγεία και να βρισκόμαστε να περνάμε καλά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλες τις γυναίκες που μας εφοδίασαν με τις υπέροχες πίτες, γιατί χωρίς αυτές η Γιορτή Πίτας δεν θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί. 
Να είστε καλά, καλή συνέχεια φίλοι μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου