Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΤΟΠΟΣ

Καλωσορίσατε στον τόπο μας. Στη Λάγκα. Η Λάγκα είναι ένα χωριό χωμένο μέσα στο δάσος, στους πρόποδες των Οντρίων και ταυτόχρονα του Γράμμου, σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο, στην Καστοριά. Σε όλους εσάς που παρακολουθείτε συστηματικά ή όχι τα τεκτενόμενα του χωριού μας, σας εύχομαι καλή περιήγηση. Το blog αυτό είναι καθαρά λαογραφικό και περιγραφικό τόσο της σύγχρονης όσο και της παλιάς ζωής της Λάγκας. Γιατί δεν πρέπει να χαθούν οι παραδόσεις και η ιστορία μας. Χωρίς αυτά, χωρίς να γνωρίζουμε την κληρονομιά μας, δεν μπορούμε να υπάρχουμε σαν ξεχωριστοί άνθρωποι, σαν συγχωριανοί και πηγαίνοντας πιο μακριά, ακόμα και σαν έθνος.
Καλωσορίσατε λοιπόν και ελάτε να κάνουμε βόλτα μαζί στη Λάγκα του πριν και του τώρα...

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Καλημέρα φίλοι μου. Συγγνώμη για την καθυστερημένη ανάρτησή μου, αλλά υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τον κωδικό μου. Τέλος καλό, όλα καλά όμως. 
Σήμερα θα σας δείξω πως γιορτάσαμε την ιστορική μας επέτειο του ΟΧΙ, και τιμήσαμε με τον απλό μας τρόπο όλους αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα το υπέρτατο αγαθό που προσφέρθηκε ποτέ στον άνθρωπο, και που είναι το απόλυτο δικαίωμα του: την ελευθερία.
έτσι λοιπόν, το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 2012 μετά τον εκκλησιασμό, μαζευτήκαμε όλοι οι παρευρισκόντες στη Λάγκα στο καφενείο του χωριού, και ξεκινήσαμε για την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του χωριού.
Αρχίζει η δοξολογία.

ο Ευθύμης Ζιάκας -παράδοση πλέον- καταθέτει το στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων του '40.

Το στρατιωτικό άγημα (κυνηγοί) πυροβολούν 3φορές.

Λήξη και αποχώρηση από τον χώρο της τελετής.


Μαζευτήκαμε στο καφενείο για τον γιορτινό καφέ και συνοδεία μπισκοτολούκουμου.
Η κουζίνα "βράζει" στο λουκούμι.


Όλη δόξα όλη χάρη
άγια μέρα ξημερώνει
και στη μνήμη σου το έθνος
χαιρετά γονατιστό!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! φίλοι μου. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου