Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΤΟΠΟΣ

Καλωσορίσατε στον τόπο μας. Στη Λάγκα. Η Λάγκα είναι ένα χωριό χωμένο μέσα στο δάσος, στους πρόποδες των Οντρίων και ταυτόχρονα του Γράμμου, σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο, στην Καστοριά. Σε όλους εσάς που παρακολουθείτε συστηματικά ή όχι τα τεκτενόμενα του χωριού μας, σας εύχομαι καλή περιήγηση. Το blog αυτό είναι καθαρά λαογραφικό και περιγραφικό τόσο της σύγχρονης όσο και της παλιάς ζωής της Λάγκας. Γιατί δεν πρέπει να χαθούν οι παραδόσεις και η ιστορία μας. Χωρίς αυτά, χωρίς να γνωρίζουμε την κληρονομιά μας, δεν μπορούμε να υπάρχουμε σαν ξεχωριστοί άνθρωποι, σαν συγχωριανοί και πηγαίνοντας πιο μακριά, ακόμα και σαν έθνος.
Καλωσορίσατε λοιπόν και ελάτε να κάνουμε βόλτα μαζί στη Λάγκα του πριν και του τώρα...

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΕΚΔΡΟΜΗ!

Καλησπέρα φίλοι μου. Αποφασίσαμε να πάμε εκδρομή και θέλουμε να σας έχουμε παρέα. Προσκύνημα στο Σούλι θα κάνουμε. Θα παραβρεθούμε σε μια πολύ ωραία τελετή- εκδήλωση που θα αναπαραστήσει την πτώση του Σουλίου, και ταυτόχρονα θα αποδώσουμε φόρο τιμής στους ήρωες του '21 που πολέμησαν για την ελευθερία μας από τον Τούρκο κατακτητή. 
Η εκδρομή μας θα είναι διήμερη και πολύπλευρη. Θα επισκεφτούμε και το Ζάλογγο, τον βράχο Στεφάνι,απ' όπου έπεσαν οι Σουλιώτισσες προτιμώντας έναν ηρωικό θάνατο από μία ατιμωτική ζωή στη σκλαβιά. Επίσης, θα δούμε τα κέρινα ομοιώματα στο μουσείο του Βρέλλη, θα πάμε βόλτα στην Πρέβεζα, θα επισκεφτούμε τον αρχαίο χώρο του Νεκρομαντείου της Εφύρας, θα γλεντήσουμε με πραγματικά ηπειρώτικα κλαρίνα, θα ανατινάξουμε το Κούγκι.
Θέλουμε να σας έχουμε συντρόφους και κοινωνούς σ'αυτήν την εξόρμησή μας,φίλοι μου. Αν κι εσείς θέλετε να το ζήσετε,ελάτε μαζί μας. Θα χαρούμε να σας βάλουμε στην παρέα μας.
Πληροφορίες μπορείτε να πάρετε από τα μέλη του συλλόγου και το ταξιδιωτικό γραφείο που διοργανώνει την απίθανη αυτή εκδρομή. Τη συμμετοχή σας μπορείτε να την δηλώσετε στα τηλέφωνα στην αφίσα μας. 
Σας περιμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου