Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΤΟΠΟΣ

Καλωσορίσατε στον τόπο μας. Στη Λάγκα. Η Λάγκα είναι ένα χωριό χωμένο μέσα στο δάσος, στους πρόποδες των Οντρίων και ταυτόχρονα του Γράμμου, σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο, στην Καστοριά. Σε όλους εσάς που παρακολουθείτε συστηματικά ή όχι τα τεκτενόμενα του χωριού μας, σας εύχομαι καλή περιήγηση. Το blog αυτό είναι καθαρά λαογραφικό και περιγραφικό τόσο της σύγχρονης όσο και της παλιάς ζωής της Λάγκας. Γιατί δεν πρέπει να χαθούν οι παραδόσεις και η ιστορία μας. Χωρίς αυτά, χωρίς να γνωρίζουμε την κληρονομιά μας, δεν μπορούμε να υπάρχουμε σαν ξεχωριστοί άνθρωποι, σαν συγχωριανοί και πηγαίνοντας πιο μακριά, ακόμα και σαν έθνος.
Καλωσορίσατε λοιπόν και ελάτε να κάνουμε βόλτα μαζί στη Λάγκα του πριν και του τώρα...

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΛΑΓΚΑ.

Καλησπέρα φίλοι μου. Το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του και ο καιρός ήδη άλλαξε στη Λάγκα. Πιο γλυκιά η ζέστη, πιο μεστή η φύση. Μια βόλτα κάναμε σήμερα μέσα στο χωριό, μόνο μία, και ήδη μας έδωσε απλόχερα τους θησαυρούς της. Τι όμορφα συναισθήματα όταν μαζεύεις από τις άκρες του δρόμου τα βατόμουρα για να τα γευθείς ή τα κράνα για ποτό. Ή λίγο πιο μακριά αν πας, τα μανιτάρια για να απολαύσεις μια τηγανιά του βουνού ασύγκριτη. Η Λάγκα είναι όλον τον χρόνο φιλόξενη, όλον τον χρόνο θα προσφέρει τα αγαθά της φύσης της.Αρκεί να το ζητήσει ο περιηγητής. Δείτε τα σημερινά λάφυρά μας.
Εκεί που περπατάς, σε σταματά ένας μικρός φίλος. Ξεφύτρωσε στην άκρη του μονοπατιού.

Πόσο όμορφος είναι!

Και μια κρανιά λίγο παραπέρα,με τα τεράστια κράνια της. Στα πρώτα μούδιασε το στόμα μου. Τα πιο ώριμα ήταν πεντανόστιμα.

Και πηγαίνοντας στο καφενείο του χωριού, μια έκπληξη με περίμενε. Μια τεράστια βασιλικιά.

Και μετά είδα ολόκληρο μπουκέτο από βασιλικιές και καλογράκια.


Κι ένα αβγό κάπου εκεί.

Που έγινε μέρος της τηγανιάς. Τι γεύσεις απρόσμενες!

Και φεύγοντας, στην είσοδο του χωριού, το κοπάδι μας χαιρετά με τα κουδούνια του να ηχούν χαρούμενα. Δε μας αποχαιρετούν. Μάλλον μας δίνουν ραντεβού για την επόμενη βόλτα.
ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ, ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου