Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΤΟΠΟΣ

Καλωσορίσατε στον τόπο μας. Στη Λάγκα. Η Λάγκα είναι ένα χωριό χωμένο μέσα στο δάσος, στους πρόποδες των Οντρίων και ταυτόχρονα του Γράμμου, σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο, στην Καστοριά. Σε όλους εσάς που παρακολουθείτε συστηματικά ή όχι τα τεκτενόμενα του χωριού μας, σας εύχομαι καλή περιήγηση. Το blog αυτό είναι καθαρά λαογραφικό και περιγραφικό τόσο της σύγχρονης όσο και της παλιάς ζωής της Λάγκας. Γιατί δεν πρέπει να χαθούν οι παραδόσεις και η ιστορία μας. Χωρίς αυτά, χωρίς να γνωρίζουμε την κληρονομιά μας, δεν μπορούμε να υπάρχουμε σαν ξεχωριστοί άνθρωποι, σαν συγχωριανοί και πηγαίνοντας πιο μακριά, ακόμα και σαν έθνος.
Καλωσορίσατε λοιπόν και ελάτε να κάνουμε βόλτα μαζί στη Λάγκα του πριν και του τώρα...

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ

Γεια σας φίλοι μου και πάλι. Οι μέρες μεγάλωσαν πλέον και ο καιρός ζέστανε. Και από δω και πέρα το χωριό μας είναι χαρά Θεού. Το ποτάμι είναι ορμητικό και  ο θόρυβος που κάνει είναι αληθινά εκκωφαντικός. Η θερμοκρασία είναι περίπου στους 20 βαθμούς και μπορεί κανείς άνετα να πιει τον καφέ του έξω. Μια βόλτα έκανα, και ορίστε με τι ήρθα αντιμέτωπη. Το μοιράζομαι μαζί σας:

Η σκάρφη εμφανίστηκε, Ανθίζει και κάτω από το χιόνι.

Η στρούγκα στο καλύτερο σημείο του δρόμου.  Λιάζεται, και προετοιμάζεται για να μαντρώσει τα ζωντανά. Όπου να' ναι θα έρθουν.

Η θλεα από την στρούγκα. Στο βάθος η Νίκη. (Βίτσιστα)

Δείτε τι νερό κατεβάζει το ποτάμι. Πεντακάθαρο και παγωμένο.


Και τα πρώτα λουλουδάκια κάνουν δειλά την εμφάνισή τους.

Η φωτογραφία αυτή είναι από τον Βράχο. Στο βάθος πάνω στο βουνό, φαίνεται μια κουκκίδα. Είναι η Αγία- Βαρβάρα. Ακόμα δεν έβγαλαν φύλλα τα δέντρα για να την κρύψουν.

Φίλοι μου, ελάτε τώρα το Πάσχα στο χωριό. Είναι πολύ καλή ευκαιρία να απολαύσετε κι εσείς αυτήν την φύση. Να βρεθούμε όλοι μαζί και να ψήσουμε τον οβελία. Θα είναι πολύ όμορφα. Εις το επανιδείν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου