Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΤΟΠΟΣ

Καλωσορίσατε στον τόπο μας. Στη Λάγκα. Η Λάγκα είναι ένα χωριό χωμένο μέσα στο δάσος, στους πρόποδες των Οντρίων και ταυτόχρονα του Γράμμου, σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο, στην Καστοριά. Σε όλους εσάς που παρακολουθείτε συστηματικά ή όχι τα τεκτενόμενα του χωριού μας, σας εύχομαι καλή περιήγηση. Το blog αυτό είναι καθαρά λαογραφικό και περιγραφικό τόσο της σύγχρονης όσο και της παλιάς ζωής της Λάγκας. Γιατί δεν πρέπει να χαθούν οι παραδόσεις και η ιστορία μας. Χωρίς αυτά, χωρίς να γνωρίζουμε την κληρονομιά μας, δεν μπορούμε να υπάρχουμε σαν ξεχωριστοί άνθρωποι, σαν συγχωριανοί και πηγαίνοντας πιο μακριά, ακόμα και σαν έθνος.
Καλωσορίσατε λοιπόν και ελάτε να κάνουμε βόλτα μαζί στη Λάγκα του πριν και του τώρα...

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗ ΛΑΓΚΑ

Καλημέρα φίλοι μου. Κυριακή χθες και πολύ σημαντική μέρα για την Ελλάδα. Οι εκλογές με την μεγαλύτερη βαρύτητα για την χώρα μας των τελευταίων δεκαετιών. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάν κατ' ευχήν. 
Υπάρχει και μια άλλη πλευρά σ' αυτήν την ημέρα όμως. Η Λάγκα γέμισε κόσμο. Συναντηθήκαμε πολλοί συγχωριανοί μαζί, που βρισκόμαστε μόνο κάθε εκλογές. Και ήταν πολύ όμορφα. Και συνέβαλε και ο καλοκαιρινός καιρός σ' αυτό. Έτσι, το μόνο που έχω να σας παρουσιάσω είναι είναι πάλι όμορφες εικόνες της Λάγκας, κάτω από το φως του ζεστού ήλιου:

Όλα άρχισαν με την απίθανη πανσέληνο το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή: Αργά το βράδυ θαυμάζαμε τον τρόπο που ανατέλλει από τα Όντρια. Και το φως ήταν εκπληκτικό αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να το αποτυπώσω στην εικόνα:




Το πρωί της Κυριακής μετά τη λειτουργία, πήγαμε να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα. Μας υποδέχτηκε μια αγελάδα. Οι κεραίες τις δεν είναι τεράστιες;


Φυσικά, σιγά μην αφήναμε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία για βόλτα. Βέβαια την κάναμε καταμεσήμερο, και κάποιες φαλάκρες κάηκαν... Βλέπουμε απόψεις της φύσης από την Τούμπα.



Οι μπαρμπούτες άνθισαν. Δημιουργούν μια πανέμορφη λεπτομέρεια στο ρέμα.

Εδώ το απόγευμα αποχαιρετάμε τον ήλιο.Κρύβεται πίσω από το βουνό, και μας γνέφει καληνύχτα.


Ο τόπος έχει γεμίσει πολλά ραδίκια φέτος. Δεν έχουν ανθίσει όλα. Κόψαμε αρκετά για να τα κάνουμε σαλάτα. Είναι πεντανόστιμα.

Και οι κυδωνιές άνθισαν.



Φίλοι μου, συγγνώμη που ανακάτεψα έτσι τις φωτογραφίες από άποψη χρονολογικής σειράς. Όμως οι αναμνήσεις μας παραμένουν ολόιδιες. Από δω και πέρα, έτσι θα είναι η Λάγκα. Και θα περιμένει να την επισκεφτούμε όλοι. Κοπιάστε.
Εις το επανιδείν φίλοι μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου