Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΤΟΠΟΣ

Καλωσορίσατε στον τόπο μας. Στη Λάγκα. Η Λάγκα είναι ένα χωριό χωμένο μέσα στο δάσος, στους πρόποδες των Οντρίων και ταυτόχρονα του Γράμμου, σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο, στην Καστοριά. Σε όλους εσάς που παρακολουθείτε συστηματικά ή όχι τα τεκτενόμενα του χωριού μας, σας εύχομαι καλή περιήγηση. Το blog αυτό είναι καθαρά λαογραφικό και περιγραφικό τόσο της σύγχρονης όσο και της παλιάς ζωής της Λάγκας. Γιατί δεν πρέπει να χαθούν οι παραδόσεις και η ιστορία μας. Χωρίς αυτά, χωρίς να γνωρίζουμε την κληρονομιά μας, δεν μπορούμε να υπάρχουμε σαν ξεχωριστοί άνθρωποι, σαν συγχωριανοί και πηγαίνοντας πιο μακριά, ακόμα και σαν έθνος.
Καλωσορίσατε λοιπόν και ελάτε να κάνουμε βόλτα μαζί στη Λάγκα του πριν και του τώρα...

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΛΑΓΚΑ

Καλημέρα φίλοι μου.Κυριακή χθες και είχαμε Θεία Λειτουργία στο χωριό. Όσοι βρεθήκαμε εκεί απολαύσαμε ένα τοπίο φθινοπωρινό, με παραδόξως καλή για την εποχή θερμοκρασία και χαιρετίσαμε την ωραιότερη σε χρώματα εποχή του χρόνου στον τόπο μας.
Άνθρωποι,τοπία και ζώα- φύλακες του χωριού ποζάρουν μπρος στον φακό με φόντο ένα μουντό καιρό που αποζητά λίγη συντροφιά.

Ανθισμένα λουλούδια στις άκρες του δρόμου παραπέμπουν σε άνοιξη και όχι στον πρόδρομο του χειμώνα.




Μόνιμοι συνοδοί μου και φύλακες της Λάγκας.


Τα Όντρια χάθηκαν στην καταχνιά.




Ο ιστός της αράχνης από την υγρασία μοιάζει πλεγμένος με πολύτιμες πέρλες.

Και μετά την εκκλησία η ενημέρωση για τα νέα του χωριού.





Το σόι δεν κρύβεται.

Και φυσικά το καρέ συμπληρώθηκε και το μπουρλότ στήθηκε.

Και άλλη μια βδομάδα έρχεται ξανά φίλοι μου,και ας ανανεώσουμε το ραντεβού μας στη Λάγκα. Εξάλλου, μην ξεχνάτε ΄τι και την επόμενη Κυριακή θα έχουμε Θεία Λειτουργία. Ελάτε να βρεθούμε ξανά μαζί.
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου