Καλησπέρα φίλοι μου. Σήμερα με τόσο κρύο και χιόνι ξανά, θυμήθηκα μια παλιά συνταγή για μια ζεστή σούπα, θερμαντική και πολύ νόστιμη. Πρόκειται για το μάσκλο. Όσοι τη γνωρίζουν νομίζω πως τους έκανα να αρχίσουν να τρέχουν τα σάλια τους. Όσοι πάλι δεν την έχουν δοκιμάσει, αν το κάνουν, θα μας καταλάβουν εμάς που την ξέρουμε. Ας την απολαύσουμε λοιπόν, μαζί, όπως πάντα:
Μ ά σ κ λ ο
Υλικά:
· 1 λαγός ή κουνέλι ή κοτόπουλο σε μερίδες
· Αρκετό νερό για το βράσιμο
· Αλατοπίπερο
· 6- 7 κουτάλια αλεύρι
· 5 κουτάλια βούτυρο
· 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
· 1 αυγό
· Χυμός από 1 λεμόνι
Οδηγίες:
1. Βράζουμε προσθέτοντας το ανάλογο αλατοπίπερο σε μπόλικο νερό το κρέας μας, όπως το ετοιμάζουμε για σούπα. Αφήνουμε να υπάρχει αρκετός ζωμός για 7 περίπου μερίδες.
2. Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το αλεύρι καλά. Προσθέτουμε ανακατεύοντας με το σύρμα σιγά- σιγά ζωμό από τη σούπα και μετά όλο μαζί το μίγμα το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
3. Σιγοβράζουμε να αρχίσει να χυλώνει. Προς το τέλος προσθέτουμε το σκόρδο 1 ή δύο σκελίδες ανάλογα με το γούστο μας και αφήνουμε να βράσει περίπου 10’. Δεν πρέπει να χυλώσει πολύ.
4. Στη συνέχεια αβγοκόβουμε τη σούπα με το λεμόνι και το αυγό, οπότε θα χυλώσει ακόμα περισσότερο.
Φίλοι μου, φτιάξτε την. Είναι το κάτι άλλο. Και καθώς θα τρώτε, θα με θυμάστε. Σας το εγγυώμαι. Καλή συνέχεια να έχετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου