Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΤΟΠΟΣ

Καλωσορίσατε στον τόπο μας. Στη Λάγκα. Η Λάγκα είναι ένα χωριό χωμένο μέσα στο δάσος, στους πρόποδες των Οντρίων και ταυτόχρονα του Γράμμου, σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο, στην Καστοριά. Σε όλους εσάς που παρακολουθείτε συστηματικά ή όχι τα τεκτενόμενα του χωριού μας, σας εύχομαι καλή περιήγηση. Το blog αυτό είναι καθαρά λαογραφικό και περιγραφικό τόσο της σύγχρονης όσο και της παλιάς ζωής της Λάγκας. Γιατί δεν πρέπει να χαθούν οι παραδόσεις και η ιστορία μας. Χωρίς αυτά, χωρίς να γνωρίζουμε την κληρονομιά μας, δεν μπορούμε να υπάρχουμε σαν ξεχωριστοί άνθρωποι, σαν συγχωριανοί και πηγαίνοντας πιο μακριά, ακόμα και σαν έθνος.
Καλωσορίσατε λοιπόν και ελάτε να κάνουμε βόλτα μαζί στη Λάγκα του πριν και του τώρα...

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Καλησπέρα φίλοι μου. Ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλά. Μετά από τόσες μέρες σας έχω και πάλι νέα του χωριού. Χθες ήταν η εθνική μας εορτή, η Επέτειος του ΟΧΙ. Και στη Λάγκα, πραγματοποιήσαμε την δική μας μικρή γιορτούλα. Είχαμε κατάθεση στεφάνου και κέρασμα στο καφενείο και απ' όλα. Βέβαια. Μόνο που εσείς λείπατε. Αλλά θα προσπαθήσω να σας δώσω μία καλή περιγραφή, για να νιώσετε ότι ήσασταν εκεί. Εξ' άλλου υπάρχουν και φωτογραφικά ντοκουμέντα που το αποδεικνύουν. Απολαύστε:

Και όμως είχαμε παιδάκια που έκαναν την κατάθεση στεφάνου. Υπήρξαμε τυχεροί. Πολύ.

Περήφανα, καμαρωτά, ελληνικά νιάτα.

Ευχαριστούμε πολύ Ευθύμη και Τζένη. Δώσατε ζωντάνια στη σημερινή μέρα. Ζωντάνια που είναι απαραίτητη για κάθε μέρα στο χωριό μας. 

Οι παρευρισκόμενοι αποτείνουν φόρο τιμής στους νεκρούς αγωνιστές της ελευθερίας μας, κρατώντας 1' σιγής και τραγουδώντας δυνατά τον Εθνικό μας Ύμνο.

Και φυσικά, μετά στο καφενείο το απαραίτητο κέρασμα με καφέ και λουκούμι. Κοπιάστε.



Δεν μας έλειψαν τα κλαρίνα και οι παραδοσιακοί χοροί, έστω και από την τηλεόραση.

Και η κουζίνα ζωντανή.

Και η γατούλα γουργουρίζει ναζιάρικα στο παραθύρι. 

Και του Χρόνου με υγεία φίλοι μου. Καλή συνέχεια να έχετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου