Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΤΟΠΟΣ

Καλωσορίσατε στον τόπο μας. Στη Λάγκα. Η Λάγκα είναι ένα χωριό χωμένο μέσα στο δάσος, στους πρόποδες των Οντρίων και ταυτόχρονα του Γράμμου, σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο, στην Καστοριά. Σε όλους εσάς που παρακολουθείτε συστηματικά ή όχι τα τεκτενόμενα του χωριού μας, σας εύχομαι καλή περιήγηση. Το blog αυτό είναι καθαρά λαογραφικό και περιγραφικό τόσο της σύγχρονης όσο και της παλιάς ζωής της Λάγκας. Γιατί δεν πρέπει να χαθούν οι παραδόσεις και η ιστορία μας. Χωρίς αυτά, χωρίς να γνωρίζουμε την κληρονομιά μας, δεν μπορούμε να υπάρχουμε σαν ξεχωριστοί άνθρωποι, σαν συγχωριανοί και πηγαίνοντας πιο μακριά, ακόμα και σαν έθνος.
Καλωσορίσατε λοιπόν και ελάτε να κάνουμε βόλτα μαζί στη Λάγκα του πριν και του τώρα...

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ

Καλημέρα φίλοι μου. Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Όσο κι αν χάλασε ο καιρός, ακόμα μας θυμίζει κάτι από το καλοκαίρι. δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα. Γι' αυτό και σήμερα αποφάσισα να σας δείξω εικόνες από μια βόλτα που κάναμε στο βουνό, στο Ανήλιο και στο Παλιοφρίτι, μαζί με τον στρατό. Όχι, δε συμβαίνει καμία επιστράτευση, ούτε κινδυνεύουμε από κάτι. Απλά, λόγω της κρίσης που διανύουμε, και εφόσον δεν υπάρχουν χρήματα για να ξοδέψουμε, ο στρατός ανέλαβε να καθαρίσει και να διανοίξει τους δασικούς μας δρόμους. Μια χαρά μας βολεύει και αυτή η κατάσταση, γιατί θα γίνει με πρόγραμμα. Εν πάση περιπτώσει, ο καιρός ήταν ωραίος, και εικόνα ό, τι μπόρεσα κράτησα για να σας την δείξω. Δείτε τις λοιπόν, και πάρτε βαθιές ανάσες καθαρού αέρα από τα δάση της Λάγκας:









Ο Τάκης Θεοχάρης που γνωρίζει τα μέρη απείρως καλύτερα από εμένα, λέει ότι πριν λίγα χρόνια ήταν χωράφια το δάσος και καλλιεργούνταν. Και τώρα δεν αναγνωρίζεται. Αυτό είναι καλό ή κακό τελικά; Νομίζω ότι οι απόψεις διίστανται και έχουν την ίδια βαρύτητα. Ας μην βαρύνουμε το κλίμα όμως.

Περάσατε καλά στην εκδρομή μας; Καλή συνέχεια να έχετε φίλοι μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου