Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΤΟΠΟΣ

Καλωσορίσατε στον τόπο μας. Στη Λάγκα. Η Λάγκα είναι ένα χωριό χωμένο μέσα στο δάσος, στους πρόποδες των Οντρίων και ταυτόχρονα του Γράμμου, σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο, στην Καστοριά. Σε όλους εσάς που παρακολουθείτε συστηματικά ή όχι τα τεκτενόμενα του χωριού μας, σας εύχομαι καλή περιήγηση. Το blog αυτό είναι καθαρά λαογραφικό και περιγραφικό τόσο της σύγχρονης όσο και της παλιάς ζωής της Λάγκας. Γιατί δεν πρέπει να χαθούν οι παραδόσεις και η ιστορία μας. Χωρίς αυτά, χωρίς να γνωρίζουμε την κληρονομιά μας, δεν μπορούμε να υπάρχουμε σαν ξεχωριστοί άνθρωποι, σαν συγχωριανοί και πηγαίνοντας πιο μακριά, ακόμα και σαν έθνος.
Καλωσορίσατε λοιπόν και ελάτε να κάνουμε βόλτα μαζί στη Λάγκα του πριν και του τώρα...

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Καλημέρα φίλοι μου. Φέτος στη Λάγκα  επι ευκαιρία της Κυριακής που ήταν η παραμονή της εθνικής εορτής και τελέσθηκε θεία Λειτουργία στην εκκλησία του χωριού, κάναμε και την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνου στη μνήμη των πεσόντων υπέρ της πατρίδας μας. Και μετά, όλοι μαζί ξανά ήπιαμε τον κυριακάτικο καφέ- σερβιρισμένο με το απαραίτητο μπισκοτολούκουμο, και ευχηθήκαμε ο ένας στον άλλο ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και σ' όλους όσους δεν μπόρεσαν να είναι κοντά μας στείλαμε την αγάπη μας. Όπως και από εδώ, αυτήν τη σελίδα. Σας ευχόμαστε  να είστε πάντα καλά, κι αν δεν μπορείτε να παρευρίσκεστε, τουλάχιστον ενημερώνεστε για όσα συμβαίνουν. οπότε ας είστε μάρτυρες της ημέρας αυτής στη Λάγκα, και ας συμμετέχετε νοερά στην κατάθεση στεφάνου στους ένδοξους προγόνους μας:

Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται.






Η δέηση υπέρ αυτών.

Η κατάθεση στεφάνου από τον γηραιότερο της συντροφιάς.

Ο καφές για τα "χρόνια πολλά".







Χαίρομαι που αξιωθήκαμε να δούμε άλλη μια τέτοια άγια μέρα για τους Έλληνες, και να τηρήσουμε έστω και αυτά τα ελάχιστα έθιμα προς τιμήν των ανθρώπων που χωρίς δεύτερη σκέψη έδωσαν την ζωή τους για τα ιδανικά τους. Χάρη σ' αυτούς βρισκόμαστε εμείς εδώ σήμερα, και ζούμε ελεύθερη ζωή.
Και μακάρι να αξιωθούμε κι του χρόνου να το επαναλάβουμε! Καλή συνέχεια φίλοι μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου