Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΤΟΠΟΣ

Καλωσορίσατε στον τόπο μας. Στη Λάγκα. Η Λάγκα είναι ένα χωριό χωμένο μέσα στο δάσος, στους πρόποδες των Οντρίων και ταυτόχρονα του Γράμμου, σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο, στην Καστοριά. Σε όλους εσάς που παρακολουθείτε συστηματικά ή όχι τα τεκτενόμενα του χωριού μας, σας εύχομαι καλή περιήγηση. Το blog αυτό είναι καθαρά λαογραφικό και περιγραφικό τόσο της σύγχρονης όσο και της παλιάς ζωής της Λάγκας. Γιατί δεν πρέπει να χαθούν οι παραδόσεις και η ιστορία μας. Χωρίς αυτά, χωρίς να γνωρίζουμε την κληρονομιά μας, δεν μπορούμε να υπάρχουμε σαν ξεχωριστοί άνθρωποι, σαν συγχωριανοί και πηγαίνοντας πιο μακριά, ακόμα και σαν έθνος.
Καλωσορίσατε λοιπόν και ελάτε να κάνουμε βόλτα μαζί στη Λάγκα του πριν και του τώρα...

Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013

ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΑΥΡΙΟ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ. ΦΕΥΓΕΙ Ο ΜΑΡΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΠΛΡΙΗ. Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ, ΑΦΟΥ Η ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΠΑΙΧΔΙΡΙΑΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΦΑΡΣΕΣ, ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ... ΨΕΜΑΤΑ.  ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΟΙΠΑΛΙΟΙ ΛΑΓΚΙΩΤΕΣ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. ΤΗΝ ΑΓΝΟΟΥΣΑΝ ΛΟΓΩ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ; Ή...
ΠΕΙΡΑΧΤΗΡΙΑ ΟΙ ΛΑΓΚΙΩΤΕΣ ΑΝΕΚΑΘΕΝ, ΤΡΕΛΑΙΝΟΝΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΦΑΡΣΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΜΕΤΑ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ!


ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΜΗ ΣΑΣ ΓΕΛΑΣΕΙ ΟΑΠΡΙΛΗΣ, ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ. Ή ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕ ΤΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου