Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΤΟΠΟΣ

Καλωσορίσατε στον τόπο μας. Στη Λάγκα. Η Λάγκα είναι ένα χωριό χωμένο μέσα στο δάσος, στους πρόποδες των Οντρίων και ταυτόχρονα του Γράμμου, σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο, στην Καστοριά. Σε όλους εσάς που παρακολουθείτε συστηματικά ή όχι τα τεκτενόμενα του χωριού μας, σας εύχομαι καλή περιήγηση. Το blog αυτό είναι καθαρά λαογραφικό και περιγραφικό τόσο της σύγχρονης όσο και της παλιάς ζωής της Λάγκας. Γιατί δεν πρέπει να χαθούν οι παραδόσεις και η ιστορία μας. Χωρίς αυτά, χωρίς να γνωρίζουμε την κληρονομιά μας, δεν μπορούμε να υπάρχουμε σαν ξεχωριστοί άνθρωποι, σαν συγχωριανοί και πηγαίνοντας πιο μακριά, ακόμα και σαν έθνος.
Καλωσορίσατε λοιπόν και ελάτε να κάνουμε βόλτα μαζί στη Λάγκα του πριν και του τώρα...

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ

Καλημέρα φίλοι μου. Αισίως, έφτασε και η Μεγάλη Αποκριά, που σηματοδοτεί την έναρξη της Μεγάλης Σαρακοστής, της φοβερής Νηστείας σαράντα μέρες πριν την Ανάσταση του Κυρίου μας. Παρόλα αυτά, η Μεγάλη Αποκριά ήταν μεγάλη ευκαιρία για γιορτή. Ας δούμε όμως πως περνούσαν στη Λάγκα αυτό το τριήμερο, και τι ήταν αυτό που το έκανε τόσο ξεχωριστό.

                                                 
Δείτε φίλοι μου και συγκρίνετε το τότε με το τώρα. Τι έχουμε κρατήσει από όλα αυτά; Αρκετά θα έλεγα εγώ. Ας το κάνουμε και φέτος, να γιορτάσουμε όσο μπορούμε. Στο βαθμό που το επιτρέπει ο καιρός πάντα, γιατί έχουμε και Μάρτη, ας μην το ξεχνάμε αυτό.
Καλές Αποκριές φίλοι μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου