Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΤΟΠΟΣ

Καλωσορίσατε στον τόπο μας. Στη Λάγκα. Η Λάγκα είναι ένα χωριό χωμένο μέσα στο δάσος, στους πρόποδες των Οντρίων και ταυτόχρονα του Γράμμου, σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο, στην Καστοριά. Σε όλους εσάς που παρακολουθείτε συστηματικά ή όχι τα τεκτενόμενα του χωριού μας, σας εύχομαι καλή περιήγηση. Το blog αυτό είναι καθαρά λαογραφικό και περιγραφικό τόσο της σύγχρονης όσο και της παλιάς ζωής της Λάγκας. Γιατί δεν πρέπει να χαθούν οι παραδόσεις και η ιστορία μας. Χωρίς αυτά, χωρίς να γνωρίζουμε την κληρονομιά μας, δεν μπορούμε να υπάρχουμε σαν ξεχωριστοί άνθρωποι, σαν συγχωριανοί και πηγαίνοντας πιο μακριά, ακόμα και σαν έθνος.
Καλωσορίσατε λοιπόν και ελάτε να κάνουμε βόλτα μαζί στη Λάγκα του πριν και του τώρα...

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΜΙΚΡΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ

Καλημέρα φίλοι μου! Μικρές Απόκριες είναι το σαββατοκύριακο που διανύουμε. Το τι σημαίνει αυτό για την περιοχή μας, την πίστη και τη ζωή μας; Είναι από τα μεγάλα γεγονότα του έτους. Ας δούμε όμως πως υποδέχονταν και ζούσαν αυτές τις μέρες οι Λαγιώτες:

                                                 


Και προχωράμε πρόσω ολοταχώς για την αποκορύφωση του τριωδίου την επομένη εβδομάδα!
Και προπαντός: μην ξεχάσετε φίλοι μου σήμερα να βγάλετε το Μάρτη σας και να τον κρεμάσετε σε ένα κλαδί κρανιάς. Και να φάτε ένα μπουμπούκι της. Έτσι για να είστε γεροί και δυνατοί όλο το χρόνο, όπως και η κρανιά!
καλημέρα φίλοι μου και καλή συνέχεια να έχετε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου